Clinica Kineto For Life pune in centrul activității sale pacientul, toate activitățile de recuperare sau tratament se realizează 1 la 1 terapeut – pacient. Echipa noastră, Kineto For Life, formată din medici si terapeuți lucrează într-o manieră multidisciplinară pentru a avea o abordare completă și globală a afecțiunii dumneavoastră.
Pentru a vă oferi cele mai bune tratamente și pentru a-și menține nivelul ridicat de expertiză, echipa noastră menține un nivel ridicat de formare continuă atât în ceea ce privește tehnicile de tratament, cât și tehnologia modernă. Aceștia beneficiază de minim 4 ore de mentorat intern pe lună, precum și de acces la cursuri de formare continuă în România și în alte țări.
Dinamismul angajaților și colaboratorilor noștri, disponibilitatea, atenția la nevoile dumneavoastră și pasiunea pentru profesia lor ne permit crearea unei echipe care știe să vă supravegheze, să vă motiveze și să vă împingă spre și dincolo de limitele dumneavoastră.
Valorile noastre:​
Ingrijirea pacientului – Acordăm toată atenția noastră pacientului (1 pacient / 1 terapeut): respect, ascultare și considerație. Le încurajăm progresul și adaptăm tratamentul și îngrijirea pentru a le oferi cele mai bune condiții pentru o recuperare de succes.
Spirit de echipa – Pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea clienților noștri, ne împărtășim cunoștințele și ne unim forțele pentru a oferi cea mai bună îngrijire.
Excelenta – Un angajament față de standarde înalte de calitate prin valorizarea dezvoltării profesionale, a competențelor echipei, a intervențiilor de calitate și a îmbunătățirii continue a practicilor.
Respect & incredere – Scopul nostru este de a stabili o relație de respect și încredere, care să ne permită să realizăm o examinare eficientă pentru a stabili un diagnostic corect și clar.
Integritate – Fiecare dintre noi se comportă într-un mod corect, onest și transparent, respectându-și promisiunile, angajamentele și limitele.

ECHIPA NOASTRA

La Kineto For Life, toți terapeuții și colaboratorii noștri sunt instruiți pentru a oferi tratamente de cea mai înaltă calitate. Suntem conștienți de faptul că este de datoria noastră să ne îmbunătățim în mod constant cunoștințele, să ne menținem la curent cu cele mai recente tehnici de tratament și să folosim cele mai bune echipamente disponibile pentru a ne reabilita pacienții în cel mai eficient mod și în cel mai scurt timp posibil.

Mihaela Pintea A terminat UBB, Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Kinetoterapie și motricitate specială, urmând mai apoi un Master la Universitea din Oradea specializarea Kinetoterapie.Fondator și kinetoterapeut cu peste 10 ani de experiență.Îi place să fie informată mereu. Are mai multe specializări din care amintim câteva: reeducare posturală globală, terapia Vojta, streetching global activ, quantum reflex integration, terapia schroth.Îi plac copiii și de aceea practică și kinetoterapie pediatrică.Urmează cursurile de terapie manuală ortopedică.Pacienții sunt foarte importanți pentru ea și de aceea dedică mare parte în sala de recuperare cu pacientul.

Sunt Dr. Raluca Becea. Prin temperament şi educaţie am cultivat dorinţa să stau de vorbă cu oamenii si să încerc să îi ajut. Am ales să fac Facultatea de Medicină si Farmacie “ Carol Davila”, în Bucureşti. Timp de 6 ani am urmărit progresiv ce mi s-ar potrivi, iar în ultimul an, făcând stagiul de Recuperare Medicală, mi-am dat seama că este locul meu, în care să obţin rezultate măsurăbile, optime şi care îmi aduc implinire. Am urmat rezidenţiatul în Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca, unde am avut indrumători profesionişti şi oameni al căror suflet rezona cu nevoile şi durerile pacienţilor lor. Am invăţat că Recuperare Medicală nu inseamnă doar tratament medicamentos si fiziokinetoterapeutic, ci o abordare holistă a organismului, necesară pentru reintegrare socială, reorientare profesională (dacă este cazul), avînd ca scop creşterea calităţii vieţii. Împreună cu echipa din această clinică doresc să vā facem viaţa mai bună.

Dr. Pop Nadina-Liana a terminat Facultatea de Medicina Generala a UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Facultatea de Drept Cluj-Napoca a Universității Creștine “Dimitrie Cantemir” BucureștiMedic specialist recuperare, medicina fizica și balneologie, cu stagii de rezidențiat efectuate în Israel.Asistent universitar UMF Cluj-Napoca.Doctor în științe medicaleAm dorit să fiu medic de când eram copil din dorința de a ajuta oamenii, imi iubesc specialitatea deoarece recuperare medicală tratează omul ca pe un întreg, găsind metodele cele mai potrivite pentru a îl ajută să își îmbunătățească calitatea vietii.Pasiuni: plimbările în natură, cititul, petrecerea timpului cu familia.

Antonia Turdean

Carina Lupșa A absolvit facultatea de Medicina, specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, continuând studiile cu masteratul de reabilitare, tot in cadrul UMF Cluj.Practicarea sportului de performanța timp de 10 ani a adus-o in contact cu kinetoterapia încă de la o vârsta frageda, iar in urma unei accidentări am simțit pe “pielea ei” fericirea pe care o poate avea o persoana când reușește sa își recupereze anumite abilitați pierdute. “Ce poate fi mai frumos decât sa vezi o persoana ca umbla din nou?!” au fost cuvintele care i-au rămas întipărite in minte in timp ce îsi “recâștiga puterile”. Din acel moment a decis ca vrea sa ajute oamenii in acest mod și sa vadă satisfacția evoluției lor.

Cătălina Hațegan A absolvit anul trecut Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, specialitatea Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală. În prezent este studentă la Master – Tehnici și metode de reabilitare a pacienților cu boli reumatologice. A ales să profeseze în domeniul recuperării medicale fiindcă prin intermediul acestuia poate contribui la creșterea calității vieții pacienților și la conștientizarea acestora de importanța activității fizice. Ca și kinetoterapeut poate ajuta oamenii să treacă, atât fizic cât și psihic, peste patologiile lor și să fie perseverenți și ambițioși în procesul de reabilitare. Fiind un domeniu vast, si Cătălina la început de drum, încă nu și-a găsit o ramură exactă a kinetoterapiei pe care să se axeze, dar este foarte dornică să învețe cât mai mult despre acest domeniu.Pasiunile sale sunt: cititul, drumețiile montane, camping cu cortul și snowbording.Motto-ul său este: Be a better you, for you.

Eduard Fercu A absolvit UBB- Kinetoterapie și motricitate specialăA ales aceasta meserie deoarece mereu si-a dorit să aduca un plus de valoare în viața oamenilor. A intrat în lumea voluntariatului inca de la vârsta de 15 ani si a observat cât e de satisfăcător sa aduci multumirea în viata oamenilor. Atunci a realizat că “e facut” sa lucreaze cu oamenii.Ca pasiuni, putem enumera: schi, snowboard, motociclism, trekking si cățărare.

Ilie Socoliuc A absolvit facultate în cadrul Universitații Babeș – Bolyai, cu licență în kinetoterapie și motricitate specială. În prezent este masterand la secția de Kinetoterapie în afecțiunile aparatului locomotor în cadrul aceleiași universități. Ilie a decis să se dedice acestei meserii deoarece din pasiunea pentru sport s-a născut prima dată interesul și apoi pasiunea pentru aplicarea exercițiilor fizice în cadrul recuperării pacienților cu diferite afecțiuni. Totodata, el consideră că prin kinetoterapie pacienții sunt un pas mai aproape de o viață activă, sănătoasă și lipsită de afecțiunile care le pot diminua calitatea vieții.

Maria Hanc A absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie ” Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala. A ales această meserie deoarece îmbină mișcarea cu domeniul medical, două lucruri care au atras-o mereu si motiv pentru care considera ca acest job este cel mai potrivit pentru ea. Lucrurile care o pasionează sunt drumețiile si mersul cu bicicleta.

Oana Chirila Un kinetoterapeut de excepție, dar și o mamă de copil cu nevoi speciale.”Ca mamă al unui copil cu paralizie cerebrală am căutat, de-a lungul timpului, terapiile cele mai bune pentru recuperarea copilului meu, atât în țară cât și în străinătate. Nimic nu m-a convins mai mult decât metoda 𝐂𝐔𝐄𝐕𝐀𝐒 𝐌𝐄𝐃𝐄𝐊 (CME).Acesta a fost motivul pentru care m-am înscris la facultatea de Kinetoterapie și motricitate specială. La un an de la absolvire mi s-a oferit ocazia să devin ceea ce am visat: un terapeut specializat în metoda CME și astfel să ajut și alți copii, si nu doar pe al meu, să prindă aripi.”

Maria Bădărînză A absolvit facultatea de Medicină în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Din 2017 este medic specialist reumatolog și în 2020 a obținut titlul de doctor în Medicină. Evaluează și tratează pacienți atât cu patologie musculo-scheletală degenerativă (gonartroză, coxartroză, spondilartroză, omartroză etc), cât și inflamatorie (artrita reumatoida, spondilartrite axiale/periferice, artroptia psoriazică, colagenoze- lupus eritematos sistemic, sclerodermie, miopatii inflamatorii, sindrom Sjogren, boală mixtă de țesut conjuctiv). În aria de interes întră și sindroamele durerose loco-regionale (periartrite, tendinite, entezite, bursite, sindrom de canal carpian etc), boli prin depuneri de microcristale (gută, condrocalcinoză etc), osteoporoza.Un domeniu de care este pasionată este ecografia musculo-scheletală pentru care a urmat multiple cursuri de formare. Din 2019 are competență de ecografie musculo-scheletală, ceea ce îi permite o evaluare mai completă a pacienților cu patologie musculo-scheletală. În toți acești ani de când profesează ca și medic specialist a oferit profesionalism în evaluarea, diagnosticarea și tratarea pacienților.

CONTACT

Adresa Str. Dunarii nr. 25, Cluj-Napoca, 400593
programarikineto4life@gmail.com
 Tel: 0 7 2 7 8 6 1 1 4 4
Orar Luni – Vineri  08:00 – 20:00

TARIFE

Consultații și Evaluări Medicale: • Consultația inițială cu medicul specialist de recuperare medicală are un cost de 250 RON • Pentru copii, consultația cu medicul ortoped pediatru este disponibilă la prețul de 275 RON • Evaluarea kinetoterapeutică, necesară pentru serviciile de kinetoterapie și masaj, costă 210 RON

Servicii de Control și Monitorizare: • Consultația de control la medicul de recuperare are un preț accesibil de 56 RON • Pentru monitorizarea copiilor, controlul la medicul ortoped pediatru costă 100 RON

Servicii de Ecografie: • Ecografia musculo-scheletală pentru o singură regiune este disponibilă la 170 RON • Pentru investigarea a două regiuni, ecografia bilaterală costă 300 RON • Pachetul complet care include ecografie bilaterală pentru două regiuni, bilanț ecografic reumatologic și consultație cu medicul reumatolog are un cost de 500 RON

Proceduri Terapeutice: • Infiltrațiile periarticulare sunt disponibile la prețul de 67 RON • Pentru infiltrațiile intraarticulare, costul este de 112 RON

Notă: Toate serviciile sunt efectuate de personal medical specializat, iar prețurile sunt exprimate în RON. Pentru fiecare procedură, durata și numărul de ședințe sunt stabilite în funcție de necesitățile specifice ale pacientului, în urma consultației inițiale.

Servicii Individuale: • Pentru o singură ședință de fizioterapie sau kinetoterapie, pacienții beneficiază de 50 de minute de tratament la prețul de 168 RON

Pachete de Ședințe Standard: • Pachetul de 8 ședințe include tratamente de 50 de minute per ședință, la prețul total de 1300 RON • Pentru 10 ședințe, pacienții pot opta pentru un pachet de 50 de minute per ședință, la prețul total de 1590 RON

Pachete Premium cu Proceduri Nelimitate: • Pachetul intensiv de 8 ședințe oferă acces la proceduri nelimitate timp de 50 de minute per ședință, la prețul de 1590 RON • Cel mai complex pachet include 10 ședințe cu durată extinsă de 80 de minute per ședință și proceduri nelimitate, la prețul de 2300 RON

Important de știut: • Toate pachetele oferă flexibilitate în alegerea procedurilor • Pacienții pot combina după preferință serviciile de fizioterapie, kinetoterapie și masaj medical • Durata ședințelor este adaptată tipului de pachet ales • Prețurile sunt optimizate pentru a oferi beneficii crescute la achiziționarea pachetelor cu mai multe ședințe

Servicii de Kinetoterapie pentru Copii și Adulți:

Ședințe Individuale: • O ședință individuală de kinetoterapie durează 50 de minute și costă 168 RON

Abonamente Individuale: • Pachet de 8 ședințe scurte: 30 minute per ședință la prețul de 790 RON • Pachet de 8 ședințe complete: 50 minute per ședință la prețul de 1300 RON • Pachet extins de 10 ședințe: 50 minute per ședință la prețul de 1590 RON

Abonamente pentru Grupuri (maxim 2 persoane): • Pachet de 8 ședințe: 50 minute per ședință la prețul de 1008 RON • Pachet de 10 ședințe: 50 minute per ședință la prețul de 1254 RON

Terapii Specializate:

Ședințe Individuale: • Terapia VOJTA: o ședință la prețul de 180 RON • Recuperare ATM: o ședință la prețul de 112 RON • Terapia MEDEK: o ședință la prețul de 190 RON

Program Intensiv THERASUIT: • Pachet complet de 15 ședințe: 180 minute per ședință la prețul de 3840 RON

Abonamente Terapia MEDEK: • Pachet de 8 ședințe: preț total 1470 RON • Pachet extins de 10 ședințe: include 2 ședințe bonus gratuite la prețul total de 1804 RON

Notă importantă: Ședințele de Therasuit se realizează intensiv în zile consecutive, cu o durată de 180 minute per ședință.

Terapii RPG (Reeducare Posturală Globală) sau SCHROTH:

Ședințe Individuale: • O ședință individuală: 50 minute per ședință la prețul de 168 RON

Abonamente Individuale: • Pachet de 8 ședințe: 50 minute per ședință la prețul de 1300 RON • Pachet extins de 10 ședințe: 50 minute per ședință la prețul de 1590 RON

Abonamente de Grup (2 persoane): • Pachet de 8 ședințe: 50 minute per ședință la prețul de 1008 RON

Servicii de Fizioterapie:

Terapii cu Laser: • Terapie cu Laser standard: preț per ședință 50 RON • Terapie cu Laser QRI: preț per ședință 168 RON

Terapii cu Unde și Curenți: • Tratament cu Ultrasunet: preț per ședință 50 RON • Terapie TECAR: preț per ședință 90 RON • Terapie TENS: preț per ședință 50 RON

Alte Terapii Fizicale: • Tratament cu Parafină: preț per ședință 50 RON • Terapie Shockwave (Unde de Șoc): preț per ședință 67 RON

Servicii de Drenaj Limfatic:

Drenaj Manual: • Drenaj Limfatic Manual per segment: preț per ședință 140 RON

Drenaj cu Aparatură: • Drenaj Limfatic cu Aparat: preț per ședință 67 RON

Servicii de Masaj Medical:

Ședințe Individuale: • Masaj Medical scurt: 30 minute per ședință la prețul de 100 RON • Masaj Medical complet: 50 minute per ședință la prețul de 168 RON

Abonamente cu Ședințe Scurte (30 minute): • Pachet de 8 ședințe: 30 minute per ședință la prețul de 784 RON • Pachet extins de 10 ședințe: 30 minute per ședință la prețul de 1008 RON

Abonamente cu Ședințe Complete (50 minute): • Pachet de 8 ședințe: 50 minute per ședință la prețul de 1300 RON • Pachet extins de 10 ședințe: 50 minute per ședință la prețul de 1590 RON

Servicii Suplimentare:

Terapii cu Benzi și Vibrații: • Aplicare Benzi KINESIOTAPE: 20 minute per ședință la prețul de 40 RON • Terapie Galileo individuală: 20 minute per ședință la prețul de 75 RON • Abonament Galileo: pachet de 8 ședințe, 20 minute per ședință la prețul de 600 RON

Servicii la Domiciliu: • Kinetoterapie sau masaj la domiciliu: 50 minute per ședință la prețul între 160-210 RON*

*Notă: Prețul serviciilor la domiciliu variază în funcție de distanța de deplasare

SERVICIILE NOASTRE

  • Reeducare Posturala Globala
  • Recuperare Medicala si Post-Operatorie
  • Metoda Quantum Reflex Integration
  • Terapia Tecar
  • Terapia Vojta
  • Drenaj Limfatic
  • Terapia Schroth
  • Fizioterapie
  • Kinetoterapie Pediatrica
  • Terapia Medek
“Experții de la Clinica Kineto For Life SRL(K4L) sunt profesioniștii cei mai bine echipați pentru a vă asista în tratamentul de care aveți nevoie.”

Reeducarea Posturala Globala

A aparut in anul 1980 in urma studiilor stiintifice ale profesorului francez Philippe Souchard.
Cum a luat “nastere” reeducarea posturala?
Aceasta are la baza 3 concepte de baza:
  • Individualitatea
  • Cauzalitatea
  • Globalitatea
Individualiatea: este foarte importanta pentru ca fiecare individ este diferit si trebuie studiat si evaluat cazul in functie de unicitatea pacientului. Deci, este necesara  evaluarea PACIENTUL si nu doar punerea in aplicare a protocoalelor standard ale patologiei.
Cauzalitatea: este bine sa ajungem la cauza care adus pacientul in faza aceea. Uneori se actioneaza direct sau indirect asupra durerii, dar neeliminand cauza care a provocat durerea, saudeficienta coloanei, sau a membrelor inferioare.
Reeducarea postural ofera un studiu atent al pacientului, din punct de vedere biomecanic si nu numai, reuseste sistematic sa ajunga la CAUZA DURERII, eliminand de asemenea toate compensarile stabilite de-a lungul anilor de suferinta.
Globalitatea: aceasta este o adevarata “arma” nepermitand si eliminand temporar toate compensarile care sunt in mod necesar puse in actiune datorita principalei probleme. Corpul adesea “ne minte”, punand in actiune strategii care sa scape de durere de exemplu  o banala luxatie de glezna poate urca si da o problema cervicala.
Cabinetul nostru este pregatit sa asigure o evaluare si un tratament personalizat in functie de problema fiecaruia!

Metoda Quantum Reflex Integration

Combină efectele laserului cald, al sunetului și a tehnicilor de integrare a reflexelor pentru a ajuta la dezvoltarea neuronală armonioasă. Integrarea reflexelor cu această metodă readuce sistemul nervos central la viață, astfel rezultate rapide și vizibile sunt prezente. Aceste tehnici creează noi tipare ale reflexelor atât primitive cât și ale celor care sunt prezente pe toată durata vieții, contribuind astfel la un proces eficient de dezvoltare neuronală.
Procesul de integrare a reflexelor primitive poate fi întrerupt sau tulburat în momentele corespunzătoare integrării. În aceste momente, reflexele neintegrate interferează cu diferite aspecte din procesul de învățare, dezvoltare fizică, psihică, emoțională și comportamentală.
Integrarea corectă a unui reflex conectează celulele nervoase între ele sau creează noi căi neuronale, pentru a permite o transmisie neuronală rapidă și eficientă.
Persoane cu condiții ca:
  • Autism
  • ADD/ADHD
  • Traumatisme cerebrale
  • Paralizie cerebrală
  • Trisomia 21/ Sindromul Down
  • Demenția
  • Probleme/ impedimente în procesul de învățare
  • Boala Parkinson
  • Accidente vasculare cerebrale
  • Dureri fizice
Observă o reducere semnificativă a simptomelor cu ajutorul metodei QRI.
Practicanți ai terapiei raportează că durerile se ameliorează și vindecă mai rapid cu ajutorul protocolului de integrare a reflexelor. QRI funcționează la persoane cu anumite dizabilități, cu toate acestea această metodă ajută și celelalte persoane în atingerea potențialului maxim și întărirea conexiunilor neurologice.

Terapia Vojta

Locomoţia reflexă – baza terapiei Vojta.
Folosirea terapeutică a locomoţiei reflexe se recomandă pacienţilor cu afecţiuni ale sistemului nervos central şi ale aparatului locomotor. Prin aplicarea terapiei Vojta se stimuleaza  modele de mişcare elementare aceasta conducând – cel puţin parţial – la redobândirea motricităţii.
Locomoţia reflexă se referă la stimuli externi efectuaţi de terapeut care conduc la raspunsuri (mişcări) automate ale pacientului realizate involuntar “reflex”.
Indicaţii:
  •  Tulburări de mişcare ca urmare a leziunilor sistemului nervos central (pareze cerebrale, scleroză multiplă)
  • Scolioza coloanei vetebrale
  • Displazia şi luxaţia şoldului
  • Leziuni ortopedice / traumatologice relevante ale umărului, braţelor, şoldului şi picioarelor
  • Torticolis
  • Paralizii periferice ale braţelor şi problemele specifice prematurilor
  • Sindromul Down
  • Sindromul hipoton
  • Diferite boli musculare (miopatii)
  • Tratament AVC

Terapia Schroth

Terapia Schroth este abordarea terapeutică tridimensională a scoliozei și a fost concepută de Katharina Schroth la începutul anilor 1900. Prin creativitate, gândire metodică și prin muncă a încercat să-și îndrepte scolioza, punând foarte mare accent pe respirație și contracție musculară.
În 80% din cazuri, cauza apariției scoliozei nu este cunoscută. Aceasta este numită scolioză idiopatică. Scolioza apare de obicei în copilărie sau adolescență și este asociată factorilor genetici, adesea fiind o afecțiune familială.
Statistic, scolioza predomină la adolescenții de sex feminin, iar scoliozele severe apar în proporție de 10:1 ( fete vs băieți).
La adulți scolioza poate apărea ca urmare a modificărilor coloanei, determinate de procese degenerative.
Metoda de tratament  presupune folosirea pozitiilor corporale care contribuie la activarea musculaturii afectate, precum si respiratiile dirijate al caror scop este acela de a mobiliza cutia toracala si de a derota corpurile vertebrale.
Terapia Schroth are ca scop constientizarea si ameliorarea pozitiei corporale in timpul activitatilor zilnice uzuale aceasta schimband perceptia gresita asupra corpului. Perceptia corporala se formeaza pe baza pozitiilor vicioase mentinute o perioda indelungata de timp, care devin obisnuinta. Astfel sistemul nervos nu considera ca trebuie corectate. Din aceasta cauza, pozitia incorecta este perceputa ca fiind corecta.

Kinetoterapie & Kinetoterapie pediatrica

Kinetoterapia utilizeaza miscarea ca terapie, cu rolul de a restabili anumite functii ale corpului. Kinetoterapeutul foloseste miscarea si masajul pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului. Prin kinetoterapie, sunt stimulate resursele de adaptare ale organismului printr-un stres reprezentat de exercitiul fizic controlat si bine dozat. Kinetoterapeutul este cel care evalueaza pacientul din punct de vedere motric si muscular si alege programul de exercitii potrivite pentru stimularea muschilor acestuia, in cazul in care abilitatile sale motorii au fost afectate de o boala sau de un accident. Prin intermediul exercitiilor, este vizata redobandirea fortei musculare si a capacitatii de a face efort, redobandirea controlului si a echilibrului muscular si imbunatatirea legaturii dintre creier si muschi. In cazul in care un muschi este afectat ireversibil, se urmareste antrenarea altor muschi care sa preia partial din functiile celui afectat.
Atunci când vorbim de kinetoterapie pediatrică, exercițiile sunt particularizate în funcție de vârsta copilului. Kinetoterapeutul trebuie să acorde o mai mare atenție componentei de relaționare, îmbinând terapia cu joaca, pentru confortul celui mic și pentru o receptivitate mai ridicată. Kinetoterapia pediatrica poate fi realizata atat manual cat si cu diverse dispozitive specifice care sa duca la obiectivul propus.

Genunchi Post-Operator

Genunchiul reprezintă segmentul mobil al aparatului locomotor, care leagă coapsa de gambă.
Pentru că este o zonă a corpului foarte solicitată și expusă, aici survin majoritatea traumatismelor.
În funcție de rezultatele diagnosticărilor clinice, faza postoperatorie poate fi acută și subacută, cuprinzând ruptura aparatului extensor, leziunile de menisc, emondajul și fracturile cu deplasare și afectare ligamentară. În această etapă, recuperarea joacă un rol esențial, asistența kinetică fiind fundamentală.
Astfel, pentru o reușită a recuperării funcționale este importantă stabilirea unei metodologii bine precizate. În acest scop, specialiștii noștri integrează în strategia de recuperare un program individualizat, în funcție de nevoile fiecărui pacient, ce cuprinde numeroase obiective printre care și combaterea durerii, refacerea tonusului muscular necesar funcționalității, creșterea progresivă a forței musculare și în final, reluarea pe cât a posibil a activităților dinaintea accidentului.

Terapia Tecar

Cea mai modernă formă de recuperare bazată pe principiul transferului de energie capacitiv și rezistiv. Diatermia capacitiv-rezistivă are un efect în țesuturile biologice, activând procesele naturale de reparare a organismului și procesele anti-inflamatorii din interior.
Indicații:
  • Analgezic si anti-inflamator, rupe cercul vicios durere/inflamatie/redoare, eliberarează amplitudinea articulară, diminuează edemulul, ameliorează procesul de cicatrizare.
  • Traumatologie: entorse, rupturi musculare, fracturi, pre și post operatoriu pentru ligamentoplastie, protezări și osteosinteze.
  • Reumatologie: coxartroză , gonartroză, poliartrită.
  • Post-traumatic acut, cronic: lombalgie, hernie de disc.
Cele două sisteme, capacitive și rezistive, permit operatorului să ajusteze cu ușurință terapia în funcție de tipul de patologie. Transferul capacitiv pentru țesuturile cu conținut ridicat de apă (mușchi), transferul rezistiv pentru țesuturile cu cea mai mare rezistență și conținut scăzut de apă (oase, tendoane, țesuturi adipoase).

Drenaj limfatic

Rolul crucial al sistemului limfatic de a prezerva viaţa şi de a mentine homeostazia lichidelor este adesea subapreciat.
Sistemul limfatic este o parte esenţială a sistemului circulator şi este vital pentru funcţionarea corectă a sistemului imunitar.
Drenajul limfatic manual şi bandajarea poate să fie de mare ajutor, mai ales pentru persoanele care au avut o intervenţie in urma unui cancer mamar, sau persoane care s-au născut cu afecţiuni a sistemului limfatic.

Fizioterapia

Fizioterapia este știința ce studiază mecanismele de acțiune ale factorilor fizici, cum sunt masajul, exercițiul fizic, împachetările,  lumina, căldura, electricitatea, și utilizarea acestora cu scop de tratare, recuperare și profilaxie în tratarea afecțiunilor organismului uman.
Fizioterapia este indicata in recuperarea :
  • ortopedica – beneficiaza cu eficienta musculatura slabita a spatelui, scolioze si cifoze incipiente in care se realizeaza cu adevarat antrenamentul muscular – entorse, luxatii, contuzii, sindrom algoneurodistrofic post-fracturi, accelerarea calusarii, intinderi musculare, redori articulare, atrofii musculare de inactivitate
  • in manifestari abarticulare – stiloidita, epicondilita, periartrita scapulohumerala (PSH)
  • reumatologica – degenerativa – artroze (coxartroza, gonartroza, spondiloza), inflamatorii cronice – artrita, spondilita anchilopoetica
  • neurologica – nevralgii cervicobrahiale, neuromialgii, nevrite, sindroame algoneurodistrofice, lombosciatica, discopatii la diferite nivele ale coloanei vertebrale
  • afectarii locale sau generale ale tesutului de colagen – retractia aponevrozei palmare Dupuytren, fibrozita, dermatomiozita
  • oncologica – terapia durerii (dureri in carcinoame)
  • dermatologica – nevralgia postherpetica, dureri reminiscente dupa Zona Zoster
  • in afectiunile aparatului respirator – laringita, bronsita, sechele pleurezii netuberculoase
  • in afectiunile aparatului urogenital – prostatita, pielocistita, hipertrofii de prostata cu tenesme vezicale
  • in afectiunile ginecologice – metroanexita si parametrita cronica nespecifica cu hipomenoree si amenoree
  • in afectiunile otorinolaringologice – sinuzita frontala, frontoetmoidala si maxilara acuta si cronica, rinita cronica, faringita, laringita
Medicii nostri colaboratori iti pot pune diagnosticul exact si pot defini un program terapeutic dedicat pentru tine.

Terapia Medek

Medek reprezintă o metodă dinamică de stimulare cinetică. Este o metodă de fizioterapie folosită pentru dezvoltarea abilităților motorii grosiere la bebeluși și copii cu tulburări de mișcare din cauza disfuncțiilor neurologice. Medek a fost dezvoltat de un fizioterapeut chilian, Ramon Cuevas, între 1971 și 1976, în cooperare cu un alt kinetoterapeut, Ester Fink.
Ester Fink a fost cea care a introdus această metodă inovatoare în America de Nord, unde a fost aplicată unei fetițe cu paralizie cerebrală, tetraplegie spastică. Terapia s-a dovedit a fi un succes uriaș, iar Medek a fost prezentat într-o clinică condusă de Ester Fink în Canada și Centrul Educațional Zaerinu – o școală privată pentru copii cu nevoi speciale.
Bazele Medek
Terapia MEDEK se bazează pe gravitație, care este considerată principalul stimul care activează sistemul neuromuscular.
Principiile MEDEK sunt de așa natură încât gravitația ne cere să ne activăm sistemele posturale sau să tragem în sus în timp ce gravitația ne împinge constant în jos și, în același timp, să ne stabilizăm corpurile în spațiu pentru a ne mișca și a manipula obiecte.
Accentul terapiei MEDEK nu este modificarea tonusului muscular, reflexe primitive sau modele anormale de mișcare. Mișcările anormale sunt folosite de terapeut pentru a evalua maturitatea sistemului nervos central al copilului și sunt considerate a fi în concordanță cu dezvoltarea abilităților motorii funcționale.
MEDEK se concentrează în primul rând pe exercitarea mișcărilor necesare pentru a sta în picioare, și pentru a merge.
Grupele musculare particulare sunt exercitate prin sarcini posturale și funcționale, niciodată izolat. Mușchii prea strânși sunt întinși într-un mod dinamic. Nici MEDEK nu folosește nici una dintre secvențele dezvoltării motorii normale. Cu toate acestea, recunoaște că diferite abilități necesită strategii de mișcare diferite. Spre deosebire de multe alte terapii, MEDEK nu cere copilului să se concentreze asupra sarcinii sau chiar să coopereze cu terapeutul. Credem că, deși motivația poate crește corectitudinea exercițiilor, acest efect este de obicei temporar și nu garantează o schimbare permanentă.
Cum arata Terapia?
Rolul terapeutului este de a provoca răspunsuri posturale automate ale sistemului de control postural care sunt necesare pentru sarcinile funcționale. Folosim exerciții diferite, fiecare are un nume și o descriere detaliată și se aplică pentru a provoca răspunsuri specifice. Terapeutul stabilește scopul terapiei și determină modul de a provoca răspunsul dorit.